Subsidiepot Energiebesparing Eigen Huis weer gevuld

0

Sinds 1 november 2020 hebben 21.536 woningeigenaren en 277 VvE’s een aanvraag gedaan via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Vanwege dit succes stopt minister Ollongren 70 miljoen euro extra in de regeling, zodat ook VvE’s er weer gebruik van kunnen maken.

Eerder dit jaar hoogde de minister ook al de RREW regeling voor kleine verduurzamingsmaatregelen op van 70 miljoen euro naar 100 miljoen euro. Minister Ollongren: “Steeds meer mensen willen hun woning verduurzamen en weten daarvoor de ondersteuning te vinden die wij als Rijk hiervoor bieden. We merken dat niet alleen bij de SEEH Ook de regeling voor kleinere isolatiemaatregelen voor hun inwoners was twee dagen na het openstellen al overvraagd door enthousiaste gemeenten.”

Regelingen

De Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) geeft gemeenten de mogelijkheid om huiseigenaren en huurders aan te zetten tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in hun huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van ledlampen. De bedoeling van deze regeling is om woningeigenaren en verhuurders te enthousiasmeren om ook vervolgstappen te gaan zetten met grotere isolatiemaatregelen. Voor die volgende stap is ook weer subsidie beschikbaar: VvE’s kunnen hiervoor terecht bij de SEEH. Woningeigenaren kunnen hiervoor sinds 1 januari 2021 terecht bij de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Op is op

Er wordt een percentage van de isolatiekosten teruggegeven als er twee of meer isolatiemaatregelen zijn genomen. Tot 31 juni 2020 was dit subsidiepercentage voor maatregelen in de SEEH 20%, maar dit werd vanwege de coronacrisis in juli 2020 tijdelijk opgehoogd naar 30%. Deze ophoging is voor veel mensen een flinke stimulans geweest, waardoor begin februari de SEEH voor VvE’s tijdelijk werd gesloten, omdat de regeling eind 2020 voor zowel woningeigenaren als VvE’s overvraagd was.

Om toch aan de volledige vraag uit 2020 te voldoen en om de regeling weer open te kunnen stellen voor VvE’s is door de minister 70 miljoen euro extra beschikbaar gesteld. De SEEH voor VvE’s, kan hierdoor weer open worden gesteld tot uiterlijk 31 december 2022 of, indien dat eerder is, tot het nieuwe budget opnieuw is uitgeput.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.