Stuur SWO terug naar de tekentafel

0

De nieuwe Samenwerkingsovereenkomst (SWO) die het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en OvFD in november vorig jaar presenteerden is niet compleet en komt te vroeg. Dat zeggen CFD en Stichting ODIN naar aanleiding van de uitkomsten van hun project ‘Wie Betaalt Bepaalt’.

CFD en Stichting ODIN nodigden dit voorjaar voor het project diverse organisaties en personen uit om hun visie te geven op een achttal thema’s die volgens hen niet of onvoldoende worden belicht in de voorgestelde SWO van het Verbond, Adfiz en OvFD.

Geen brede reactiebereidheid
Naar nu blijkt hebben consumentenorganisaties terughoudend gereageerd op de thema’s. De politieke partijen lieten het, op één uitzondering na, massaal afweten. Van de 50 intermediairs die zijn benaderd input te geven voor dit project, heeft slechts 14% gereageerd. De reacties van een aantal invloedrijke personen noemen CFD en Stichting ODIN zelfs zeer teleurstellend.

Conclusies
Op basis van de ontvangen reacties menen de twee organisaties te kunnen concluderen dat de visies van de marktpartijen sterk uiteen lopen, waardoor er geen duidelijk kader is waarbinnen een nieuwe swo duurzaam kan worden ontwikkeld. Ook bestaat er volgens hen geen eenduidige definitie van ‘de klant centraal’.

Terug naar tekentafel
CFD-voorzitter Edwin Herdink: “De markt begint zich na de crisis en de gigantische ingrepen in de wetgeving nu pas te vormen. De nieuwe SWO komt daarom te vroeg en dreigt daardoor oude wijn in nieuwe zakken te worden. De marktpartijen moeten terug naar de tekentafel en het eerst eens worden over een serie essentiële uitgangspunten. De thema’s die wij onder de aandacht hebben gebracht met dit project horen daar ook bij.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.