Studenten slagen voor Wft Basis en Risk Management

0

Dertien studenten hebben vorige week hun diploma gekregen voor de opleiding Risk Management en Wft Basis. De opleiding werd gefaciliteerd door IVA Business School en gegeven door gastdocent en initiatiefnemer Rob Spée, in samenwerking met financieel opleider Lindenhaeghe.

Met dit initiatief hoopt Spée studenten enthousiast te maken om de verzekeringssector in te gaan en daarmee iets te doen aan het tekort aan bevoegd personeel in de branche. “Door te vertellen over mijn jaren in de financiële dienstverlening hoop ik de studenten te inspireren en te motiveren om de branche in te gaan, ik ben natuurlijk heel trots dat deze studenten de opleiding hebben volbracht. Na dit succes zijn we hoopvol gestemd voor de tweede opleiding dit studiejaar. We verwachten zeker een groei’’, aldus Rob Spée.

De studenten doen deze opleiding naast hun studie. Om te laten zien dat de verzekeringsbranche dit waardeert en graag in de studenten wil investeren, betaalt de verzekeringsbranche de helft van de studiekosten, legt Spée uit.

Springplank

Afgelopen februari is de opleiding gestart bij IVA. Na het behalen van het diploma worden de studenten aangemoedigd om door te gaan voor een Wft Particulier of Wft Zakelijk. “Het Wft-diploma basis fungeert als een springplank, het is van cruciaal belang om te specialiseren. Als de studenten zich eenmaal gespecialiseerd hebben, kunnen ze een bevoegdheid krijgen om in de financiële dienstverlening te werken,” aldus Spée.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.