Student op kamers betaalt voor hele woning

0

Vergelijker inboedelverzekering.com heeft de inboedelverzekeringen voor studenten in de 13 grootste studentensteden onder de loep genomen. De premieverschillen lopen op tot ruim 330 euro per jaar. In plaats van een één-kamer-dekking wordt vaak de premie voor de gehele woning in rekening gebracht.

Studenten aan de universiteiten en Hogescholen in Den Haag (141,24 euro), de Vrije Universiteit Amsterdam (139,44 euro), en de Erasmus Universiteit in Rotterdam (135,12 euro) zijn het duurst uit wat de inboedelverzekering betreft. Studenten van de Wageningen Universiteit (88,56 euro), de TU Delft (90,96 euro) en de Rijksuniversiteit Groningen (92,28 euro) betalen relatief gezien het minst.

Studentenprofiel

Op basis van de data uit MoneyView heeft de vergelijkingssite gebruik gemaakt van een studentenprofiel: leeftijd 24 jaar, alleenstaand zonder kinderen met een netto inkomen tot 1.000 euro. Binnen de vergelijking is er gezocht naar inboedelverzekeringen voor een appartement / flatgebouw, met een dekking voor één slaapkamer. Per studentenstad werden er drie verschillende combinaties postcode/huisnummer vergeleken, waaronder veelal studentencomplexen en/of bekende studentenflats, binnen een straal van 1 tot 10 kilometer.

Eindhoven

Een inboedelverzekering bedraagt volgens dit onderzoek gemiddeld 114,84 euro voor studenten die in de buurt van een universiteit op kamers gaan. Overall blijkt de premie sterk afhankelijk te zijn van de buurt of straat. In Delft betalen sommige studenten van de TU Delft jaarlijks bijvoorbeeld 61,20 euro aan premie, terwijl studenten die één kilometer verderop studeren gemiddeld 95,88 euro kwijt zijn voor de inboedelverzekering.

De grootste verschillen werden echter geconstateerd in studentenstad Eindhoven. Het premieverschil van de inboedelverzekering kan voor Eindhovense studenten met kamerwoningen oplopen tot 337 euro. Studenten van de TU Eindhoven zijn al voor 40,32 euro verzekerd, terwijl de duurste inboedelverzekering in dezelfde buurt 377,40 euro bedraagt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.