‘Stress bij financieel dienstverleners neemt toe’

0

De ingrijpende actuele veranderingen in onze samenleving leiden ook bij financieel ondernemers tot groeiende spanningen. Reden voor Lloyds Bank om samen met Instituut Vitae een aantal korte video’s op te nemen waarin ondernemers concrete tips krijgen om de stressfactoren in hun werk te verlagen.

Tom Starink, Head of Marketing & Business Development Lloyds Bank: “Hypothecair krediet is altijd al een vak geweest waarin je als adviseur te maken krijgt met de nodige spanningen. Je hebt immers vaak te maken met processen die voor jouw klanten heel belangrijk zijn, maar waar ook tijdsdruk op zit. Wij zien nu door verschillende oorzaken de druk toenemen. In het afgelopen jaar hebben de meeste adviseurs extreem veel werk gehad. Er is ontzettend veel overgewerkt en de druk stond permanent op de ketel.”

Overspannen

“Nieuw is dat niet alleen de woningmarkt maar ook de arbeidsmarkt overspannen is”, zegt Starink. “Bekwame en nieuwe medewerkers zijn heel lastig te vinden en het vertrek van een medewerker is daardoor moeilijk op te vullen. Ik zie ook wel eens ondernemers die in het verleden dachten het omstreeks deze tijd ‘iets rustiger aan te doen’ uit noodzaak juist veel meer uren draaien. Van de geplande geleidelijke ‘afbouw’ komt op die manier weinig terecht. Daar komt nu ook nog onduidelijkheid bij over wat de sterke stijging van rente en inflatie voor onze bedrijfstak gaan betekenen.”

Vitaliteit

Starink: “Wij hebben met Janine Oskam, een ervaren financieel adviseur en de drijvende kracht achter Instituut Vitae, een aantal korte video’s opgenomen waarin zij telkens een aantal praktische adviezen geeft hoe financieel adviseurs met een specifieke stress-factor kunnen omgaan om meer controle te krijgen. Dat kan gaan over de mail die dreigt je leven te gaan beheersen, medewerkers die soms net andere prioriteiten stellen dan jij als ondernemer, of het verdelen van je aandacht. Omstandigheden die voor elke adviseur herkenbaar zijn en vaak met de tips van Janine beheersbaar gemaakt kunnen worden. De video’s zullen in de komende tijd via ons LinkedIn-account voor iedereen te zien zijn. Aansluitend op de video’s bieden we adviseurs ook een workshop met Janine Oskam aan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.