Streep door reispolis op ‘oranje’ bestemming

0

Mensen die een reis hebben geboekt naar een bestemming met een ‘oranje’ corona-reisadvies doen er goed aan hun reisverzekering kritisch tegen het licht te houden. Onderzoek door MoneyView wijst uit dat ruim een derde van de reisverzekeringen totaal geen dekking biedt voor een vakantie in ‘oranje’ gebieden.

Bij de helft van de onderzochte polissen wordt schade die te maken heeft met corona grotendeels of helemaal uitgesloten. De kans is zelfs groot dat een al bestaande doorlopende reisverzekering in dat geval ook niets meer waard is. MoneyView onderzocht de reisdekking van negenentwintig verzekeraars en concludeert dat er in een aantal gevallen ook niet wordt uitgekeerd als een schade niets te maken heeft met corona.

Tijdens reis van geel naar oranje

Wie naar een ‘geel’ reisgebied op vakantie gaat, hoeft zich nog weinig zorgen te maken. Alle onderzochte reisverzekeringen bieden gewoon dekking. Anders wordt het echter als tijdens de vakantie het reisadvies voor het betreffende land door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt aangepast van geel naar oranje. MoneyView: “Het devies van reisverzekeraars is dat hun verzekerden het gebied dan zo snel als mogelijk verlaten. Wie langer op de vakantiebestemming blijft dan noodzakelijk doet dat grotendeels op eigen risico. De dekkingsbeperkingen voor oranje reisbestemmingen zullen dan alsnog van toepassing zijn.”

Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden zijn voorbeelden van landen die op dit moment de kleurcode oranje hebben. Uitleg kleurcodes:

  • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s
  • Geel: let op, veiligheidsrisico’s
  • Oranje: alleen noodzakelijke reizen
  • Rood: niet reizen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.