Storm kost Achmea-labels 100 miljoen

0

Achmea verwacht ruim 100 miljoen euro op 62.000 schademeldingen uit te keren aan gedupeerde klanten van de twee stormen die op 3 en 18 januari van dit jaar over ons land trokken. Achmea is het moederbedrijf van onder meer Centraal Beheer, Interpolis, FBTO en Avéro.

Dat bedrag is duidelijk geworden nu vrijwel alle schademeldingen als gevolg van de stormen zijn ontvangen. De schade bij beide stormen werd met name veroorzaakt door afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen en schuttingen, aan huizen, bedrijfspanden, auto’s en tuinen. Doordat de storm van 18 januari ook het binnenland vol heeft geraakt, wat volgens Achmea relatief minder vaak voorkomt, is het totaal aantal gedupeerde klanten aanzienlijk toegenomen. Bijna de helft van alle particuliere claims is online ingediend bij de verzekeraars.

Vaker extreem weer

De schade zal worden verwerkt in de resultaten van Achmea over de eerste helft van 2018. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “Als verzekeraar zien we het aantal schades als gevolg van extreem weer stijgen. We moeten ons in Nederland aanpassen aan een veranderende leefomgeving en klimaat. Als verzekeraar zoeken we de samenwerking met onze klanten en met overheden om zo de schadelast en overlast voor iedereen te beperken.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.