‘Stoppen steunmaatregel betaalpauze verkeerd signaal’

0

Per 1 januari 2022 zijn een aantal fiscale steunmaatregelen stopgezet, waaronder de mogelijkheid om een betaalpauze voor een hypotheek in te lassen zonder dat dit gevolgen zou hebben voor de aftrekperiode van 30 jaar. Adfiz vindt dat de overheid met het stopzetten een verkeerd signaal geeft.

De steunmaatregelen die nu zijn stopgezet waren in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen om consumenten te steunen die geraakt worden door de coronacrisis. Een betaalpauze verkort op dit moment weer de aftrekbaarheid op de maandelijkse aflossing.

Adfiz: “Uit overleg met geldverstrekkers blijkt dat het aantal klanten dat op dit moment aanspraak maakt op een betaalpauze van de hypotheek vanwege de coronacrisis zeer beperkt is en het materiele gevolg van deze beëindiging van de steunmaatregel dus gering. Dat neemt niet weg dat Nederland in een lockdown verkeert en daarmee blijft het voor bepaalde consumenten lastig om in hun maandlasten te voorzien.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.