Stoelendans senior management ASR

0

Vanaf 1 maart voert ASR gefaseerd een aantal wijzigingen door binnen het senior management. Met deze benoemingen komt volgens CEO Jos Baeten het senior management van ASR weer op volle sterkte. De benoemingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB).

Per 1 maart vinden de volgende wijzigingen plaats:

  • Folkert Pama, die al commercieel verantwoordelijk is voor Pensioenen, volgt Pauline Derkman op als directeur Pensioenen.
  • Guido Horst, directeur Ardanta/Uitvaart wordt ook verantwoordelijk voor Leven Individueel. Beide onderdelen blijven vanuit de eigen standplaats werken. Voor Ardanta is dat Enschede, Leven Individueel heeft Utrecht als basis.
  • Pauline Derkman, de huidige directeur Leven en Pensioenen wordt directeur Finance, Risk & Performance Management en volgt Patrick Klijnsmit, die zich geheel gaat toeleggen op het laatste deel van de implementatie van de nieuwe internationale verslaggevingstandaard IFRS17/9 die per 1 januari 2023 voor ASR van kracht wordt. Zodra dit is afgerond zal Patrick Klijnsmit de overstap maken naar ASR vermogensbeheer, als toekomstige opvolger van Jack Julicher die in de loop van 2023 met pensioen wenst te gaan.

April

Per 1 april vinden opnieuw een aantal wijzigingen plaats:

  • Akkie Lansberg, de huidige directeur Zorg, wordt directeur Inkomen. Zij vult de vacature in die was ontstaan na benoeming van Ewout Hollegien tot CFO en lid van de Raad van Bestuur van ASR.
  • Thomas Oremus, de huidige directeur Integriteit en Juridische Zaken, volgt Akkie Lansberg op en wordt verantwoordelijk voor het zorgbedrijf. Zijn benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor zijn benoeming heeft DNB al goedkeuring afgegeven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.