Stijgende huizenprijzen tot 2021

0

Het Economisch Bureau van ABN Amro verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 6% stijgen en in 2020 met nog eens 4%. Het aantal woningverkopen zal dit jaar echter met 5% afnemen, waarna de economen voor 2020 opnieuw een daling van 5% voorspellen.

De stijging van de huizenprijzen zal in de komende 24 maanden wel wat afzwakken schrijft het Economisch Bureau van ABN Amro in de eerste Woningmarktmonitor van 2019.

Econoom Philip Bokeloh: “Tot voor kort gingen we ervan uit dat de woningprijzen in 2019 met 7% zouden stijgen. We verlagen deze prognose nu naar 6%, omdat het vertrouwen in de woningmarkt is afgenomen.”

Wachtende doorstromers

Het gebrek aan te koop staande woningen wordt volgens de bank deels veroorzaakt door de groep doorstromers, die eerst een nieuw huis aanschaffen voordat ze hun huidige woning te koop zetten. Wel verwacht het Economisch Bureau dat doorstromers op termijn hun woning te koop zetten voordat ze een ander huis hebben gekocht. In dat geval komen er weer meer woningen te koop. Desondanks verwachten de economen tot 2021 een verdere daling van het aantal verkopen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.