Stijgend aantal faillissementen

0

Er zijn in april 75 bedrijven meer failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Daarmee ligt het aantal faillissementen in de eerste vier maanden van 2020 ruim 3% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 320 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel – de bedrijfstak met de meeste bedrijven – het grootste aantal faillissementen, namelijk 84. Dat zijn er 23 meer dan in maart. Relatief werd de horeca het hardst geraakt.

Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in de week van 27 april tot en met 1 mei kwam uit op 63. Dat waren er 35 minder dan in de week ervoor. Daarnaast gingen er in de week van 27 april tot en met 1 mei 15 eenmanszaken failliet, 1 meer dan in de week ervoor.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.