Stichting Salvage: 53 vuurwerk gerelateerde meldingen

0

Stichting Salvage is tijdens de jaarwisseling in totaal 105 keer uitgerukt. Een stijging van 36% ten opzichte van vorig jaar. In 51% van de brandmeldingen speelde vuurwerk een rol. Dat is het hoogste percentage gemeten in de afgelopen 10 jaar. Vorig jaar lag dit percentage nog op 43%.

Het aantal Salvagemeldingen in de nieuwjaarsnacht is daarmee weer in lijn met het aantal van vóór de coronapandemie. Hetzelfde geldt voor het aantal betrokken objecten, dit jaar waren er 146. Van de meldingen bestond 82,1% uit kleine- (56) en middelbranden (31). Gevolgd door 7 grote branden, 1 zeer grote brand, 5 waterschades, 2 aanrijdingsschades en 3 overige schades.

In 78% van de meldingen betrof het particuliere objecten, waarvan er 30 ernstig beschadigd waren en er 3 als totaalverlies beschouwd konden worden. Opvallend is dat van de 53 vuurwerk gerelateerde meldingen, er 10 meldingen waren waarbij de vermoedelijke oorzaak van de branden smeulende vuurwerkresten waren, welke niet goed waren uitgemaakt.

Voorlopige cijfers 2022

Stichting Salvage heeft het jaar 2022 afgesloten met een totaal van 5.901 meldingen. Dat is een stijging van 10,3% ten opzichte van vorig jaar. Vooralsnog is er daarbij sprake van 3.317 belendende panden die schade hebben opgelopen. Daarmee komt het totaal op 9.218 objecten waar Stichting Salvage haar hulp heeft verleend. Dit aantal kan nog wijzigen, aangezien nog niet alle meldingen zijn afgerond.

Het Verbond van Verzekeraars komt morgen met een eerste schatting van de schade die is veroorzaakt tijdens de jaarwisseling 2022-2023.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.