Stichting Insver wil verduurzaming verzekeringsbranche versnellen

0

Verduurzaming biedt veel economische, ecologische en sociale voordelen. Bovendien komt er meer regelgeving op dit gebied waar de verzekeringsbranche aan moet voldoen. Om ondernemers in de verzekeringsbranche te stimuleren bij deze ontwikkelingen is Stiching Insver (Instituut Verduurzaming Verzekeringsbranche) opgericht, ondersteund door twaalf founding partners.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Edwin Bosma (BHB Dullemond, voorzitter, rechts), Femke Bakker (AnsvarIdéa en Turien & Co., penningmeester, tweede van links), Kees van Steensel (Van Steensel Assurantiën, algemeen bestuurslid, tweede van rechts) en Kees Dullemond (directeur Insver, secretaris, links).

Handvatten

Edwin Bosma: “De verzekeringsbranche krijgt steeds meer handvatten om versneld te verduurzamen met hulp van de stichting. Met de start van Insver openen zich een tal van mogelijkheden om vandaag nog aan de slag te gaan met duurzaamheid. Wie zich aansluit bij Insver, kan meevaren op de laatste kennis en inzichten op het gebied van duurzaamheid voor onze branche en concreet aan de slag.”

Assurantiekantoren en financieel adviseurs

Kees Dullemond: “Insver is een kennisplatform en heeft als missie ondernemers in de branche te stimuleren hun bedrijfsvoering, verzekeringsproducten en dienstverlening sneller en beter te verduurzamen en daarmee een impactvolle bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de samenleving. Wij richten ons primair op assurantiekantoren en financieel adviseurs. Er zijn diverse instrumenten voor hen beschikbaar waarmee ze vanaf nu aan de slag kunnen: een online duurzaamheidsportaal met een schat aan informatie, concrete tips en adviezen, webinars en opleidingen. Ook zijn er speciaal voor de verzekeringsbranche twee voetafdrukcalculators ontwikkeld waarmee bedrijven hun (ecologische) impact kunnen berekenen. In 2023 hopen we ondernemers te kunnen ondersteunen in hun duurzaamheidsambities onder het motto ‘Een duurzame samenleving verzekerd, doe je met en voor elkaar’.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.