Stichting helpt volmachtketen professionaliseren

0

Met de oprichting van de Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen hebben het Verbond van Verzekeraars en de NVGA een volgende gezamenlijke stap gezet in de professionalisering van het volmachtkanaal.

De twee belangrijkste doelen van de nieuwe stichting zijn te komen tot een uniforme vastlegging en uitwisseling van data tussen gevolmachtigden en verzekeraars én het verhogen van de datakwaliteit in het volmachtkanaal, zodat gevolmachtigden en verzekeraars een klantgericht beleid kunnen voeren. Verzekeraars kunnen hierdoor ook beter voldoen aan hun rapportageverplichtingen. Vanuit de stichting wordt tevens het programma Uniforme Inrichting Volmachtketen aangestuurd en begeleid.

Leon van Riet (Nationale-Nederlanden) is de eerste bestuursvoorzitter van de Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen. De andere bestuursleden zijn: secretaris Jorg Roodbeen (Gouda & Bredius), penningmeester Jaap de Louw (Achmea) en algemeen bestuurslid Marcel van Loon (Centraal Volmachtbedrijf).

1.730 volmachten

De Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) en het Verbond werken al een aantal jaar samen om de datakwaliteit in het kanaal te verbeteren. Het volmachtkanaal bestaat uit 40 volmachtgevende verzekeraars die gezamenlijk 1.730 volmachten hebben afgegeven aan 259 gevolmachtigde kantoren. Op 12 april 2019 hebben verzekeraars, volmachten en softwareleveranciers hun handtekening gezet onder een intentieverklaring om de datakwaliteit binnen het volmachtkanaal op orde te krijgen. In twee jaar wordt gewerkt aan de uniforme inrichting van de volmachtketen en de structurele verbetering van datakwaliteit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.