Stichting DSI krijgt nieuw bestuursmodel

0

DSI, de stichting die zich inzet voor integriteit en vakbekwaamheid in de financiële sector, heeft een belangrijke koerswijziging doorgevoerd. Vanaf 26 oktober 2023 heeft DSI een geheel nieuw bestuursmodel met een Raad van Toezicht en een directeur-bestuurder.

Toen DSI in 1999 werd opgericht is gekozen voor een bestuur waarin de brancheorganisaties uit de sector toetraden. Deze branches vertegenwoordigden hun achterban in het bestuur. In de afgelopen jaren werkte de stichting met een breed Algemeen Bestuur met een onafhankelijke voorzitter. Vanuit het Algemeen Bestuur werd een Dagelijks Bestuur gevormd. De directeur was belast met de dagelijkse aansturing van de organisatie.

Raad van Toezicht

In 2023 heeft het Algemeen Bestuur besloten tot de inrichting van een Raad van Toezicht met als voornaamste taak het toezicht houden op het beleid van de directeur-bestuurder Floris Mreijen (foto). De Raad van Toezicht wordt gevormd Tanja Nagel (voorzitter), Jaco Aardoom, Theo Andringa, Erik Luttenberg en Daniëlle Melis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.