Stevens over nieuwe positie van adviseur

0

Prof.dr. L.G.M. Stevens neemt tijdens HypoVak de plenaire slotspreekbeurt voor zijn rekening. Stevens geeft zijn visie op de nieuwe positie van de adviseur. 

Stevens is columnist bij Het Financieele Dagblad. Hij heeft voorts op verzoek van het kabinet enkele studiecommissies voorgezeten.

Stevens (1944 Belfeld (L)) behaalde in 1971 aan de Katholieke Hogeschool te Tilburg het doctoraal examen in de economische wetenschappen, fiscaal-economische specialisatie. Na een vierjarig dienstverband bij de rijksbelastingdienst werd hij benoemd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar was hij tot 8 december 2006 (in deeltijd) voorzitter van de Vakgroep Fiscale Economie en voorzitter van de Stichting Europese Fiscale Studies die een postdoctorale opleiding verzorgt. Vanaf 1 juli 2008 is hij Kroonlid van de SER.

Stevens promoveerde in 1980 op het proefschrift ‘Belasting naar draagkracht’. In 1984 werd hij onderscheiden met de prof.mr. H.J. Hofstra-penning. In 1986 werd hij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam benoemd tot hoogleraar Fiscale Economie. Zijn oratie was getiteld ‘Solidair of solitair’; de relevantie van de leefvorm voor het inkomensbeleid. Zijn afscheidscollege in 2006 was gericht op Fiscaal Gezinsbeleid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.