Steven Maijoor wordt directielid DNB

0

Steven Maijoor treedt per 1 april toe tot de directie van DNB. Hij is momenteel voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA). Hij wordt in zijn nieuwe functie als directielid verantwoordelijk voor de portefeuille Toezicht Banken.

Op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB heeft de minister van Financiën de Maijoor voorgedragen voor benoeming tot directeur van DNB. Hij neemt de portefeuille over van Frank Elderson, die per 15 december 2020 werd benoemd als lid van de directie van de Europese Centrale Bank (ECB).

Nationaal en internationaal netwerk

DNB-president Klaas Knot: “We zijn erg verheugd over het toetreden van Steven Maijoor tot onze directie. We krijgen er in onze directie iemand bij met veel ervaring als bestuurder van een toezichtautoriteit, zowel in Nederland als in Europees verband. Zijn brede nationale en internationale netwerk zullen bijdragen aan de effectiviteit van DNB als toezichthouder op de Nederlandse financiële sector en de samenwerking in het Europese bankentoezicht met het Single Supervisory Mechanism van de ECB.”

AFM

Maijoor heeft een lange staat van dienst als bestuurder en voorzitter van verschillende financiële toezichtautoriteiten. Na een periode als hoogleraar bedrijfseconomie en decaan van de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht was hij van 2004 tot 2011 directeur bij de AFM. Daarna trad hij als voorzitter toe tot het eerste bestuur van ESMA. Hij studeerde bedrijfseconomie in Groningen en promoveerde in Maastricht in hetzelfde vakgebied.

Bankentoezicht

Maijoor wordt binnen de DNB-directie verantwoordelijk voor onder meer het bankentoezicht (Europese banken, nationale instellingen en onsite toezicht en bancaire expertise), toezicht horizontale functies en integriteit, en juridische zaken.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.