Stemming particuliere beleggers positiever

0

Na de opgelopen deuk in februari en maart is het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten in april weer iets gestegen. Voor de komende drie maanden verwachten de beleggers een bescheiden vooruitgang van de AEX met 1,2%.

Nadat in januari de maandelijkse Binck Beleggersbarometer een hoogtepunt van 6,2 (op een schaal van -10 tot +10) noteerde, zakte de barometer in de maanden daarna duidelijk weg tot 3,8. In april is de barometer echter weer terug op 4,2. Daarmee volgen beleggers het beeld van de AEX, die na een flinke daling in februari de laatste weken redelijk stabiel is. Binck stelt vast dat aan de neergaande lijn voorlopig een eind is gekomen.

Ondanks flinke koersbewegingen bij enkele grotere techbedrijven blijft de technologiesector voor particuliere beleggers de populairste sector om in te beleggen. De farmasector is met een opmars bezig en staat op de tweede plek.

Favoriete sector

Ondanks enkele forse koersbewegingen bij een aantal bekende techbedrijven blijft de techsector nog steeds de populairste sector om in te beleggen. De sector voelt inmiddels wel de hete adem van de farmasector, die volgens Binck duidelijk meer beleggers aanspreekt dan een maand geleden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.