Stefaan Decraene nieuwe topman Rabobank

1

Rabobank heeft de Belg Stefaan Decraene benoemd tot voorzitter van de groepsdirectie voor een termijn van vier jaar.Hij volgt Wiebe Draijer op, die als eerder aangekondigd stopt per 1 oktober 2022 na afronding van zijn tweede termijn. Decraene zal in het najaar van 2022 starten, zodra zijn huidige werkzaamheden zijn afgerond. Chief Financial Officer en lid van de groepsdirectie Bas Brouwers neemt het voorzitterschap ad interim waar.

Stefaan Decraene studeerde toegepaste economie aan de Katholieke Universiteit Leuven en heeft meer dan dertig jaar bancaire internationale ervaring op operationeel en bestuurlijk niveau. Hij was onder meer CEO van Dexia Bank België en als lid van het Executive Committee van Dexia Groep verantwoordelijk voor retail en commercial banking. De laatste tien jaar was hij lid van het Executive Committee van BNP Paribas en verantwoordelijk voor international retail and commercial banking.

Resultaatgerichte leider

Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank: “We hebben in Decraene een resultaatgerichte leider gevonden. Hij stimuleert samenwerking en daagt uit tot persoonlijke ontwikkeling. Dat past naadloos bij de coöperatieve mentaliteit van onze bank. Uit alles blijkt dat mensen graag met en voor hem werken. Juist nu is dat van groot belang om onze coöperatieve missie in de samenleving waar te maken. Decraene slaagde er in om grote transformaties door te voeren bij twee Europese grootbanken. De raad van commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat deze zeer ervaren bankbestuurder Rabobank de komende jaren verder zal positioneren op onze belangrijke speerpunten als duurzaamheid, klimaat en digitalisering, maar ook als het gaat om onze verantwoordelijkheden in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren en terrorisme.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.