Steeds meer brom- en snorfietsen gestolen

0

In het eerste halfjaar zijn er fors meer brommers en snorfietsen gestolen. Het gaat om een stijging van bijna 13% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. “Het is het derde jaar op rij dat er sprake is van een stijging”, zegt Andre Bouwman van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Bouwman maakt zich hier zorgen over. “Het aantal gestolen exemplaren groeit met de jaren. In 2017 verdwenen er 5.656 exemplaren, vorig jaar 5.745 en nu 6.478. Dat is geen goede ontwikkeling.”

Amsterdam en Rotterdam

Net als in eerdere jaren worden in Amsterdam veruit de meeste brom- en snorfietsen gestolen: 1.151, waarvan er tot nu toe 399 zijn teruggevonden. De grootste stijger in de eerste zes maanden van dit jaar is Rotterdam, met 26,7%. Dit jaar zijn er in Rotterdam 760 gestolen, tegenover 600 in 2018.

Preventie

Volgens Bouwman wordt gemiddeld slechts één op de vijf gestolen brommers of snorfietsen teruggevonden. Hij raadt brom- en snorfietseigenaren aan om altijd een tweede slot te gebruiken. “Het liefst een goedgekeurd kettingslot, waarmee je de brommer/snorfiets aan een brug of lantaarnpaal kan vastmaken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.