Stater volledig eigenaar Stater België

0

Stater NV heeft de nog resterende 28% van de aandelen in Stater Belgium overgenomen van Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Daarmee is Stater België nu formeel een 100% dochteronderneming van de in Nederland gevestigde NV geworden.

Door de overname wordt het voor Stater mogelijk om in Nederland een propositie te ontwikkelen voor het ondersteunen van consumentenkredieten. Een service waar Stater België al een IT-systeem en de nodige kennis en ervaring mee heeft.

Internationale groei

Maar bovenal zet Stater NV met deze aankoop een volgende stap in het invullen van de internationale groeistrategie, zegt Erwin Dreuning, CEO van Stater NV. “Dat Stater Belgium per 1 januari 2021 voor 100% onderdeel is geworden van Stater NV ondersteunt de groeistrategie in één van onze kernlanden. Als meerderheidsaandeelhouder waren wij al goed bekend met zowel de organisatie van Stater Belgium als met de Belgische markt en we zijn nu nog beter in staat om hypotheekverstrekkers in België van dienst te zijn. Zo kunnen we de reeds bestaande (digitalisering)initiatieven van Stater Nederland gebruiken om de hypotheekverstrekkers te ondersteunen en zijn we beter in staat best practices te delen.”

Stater

Stater ondersteunt internationaal meer dan 40 hypothecaire geldverstrekkers bij de behandeling en securitisatie van hypotheekportefeuilles. Zij ondersteunt met haar hypotheeksysteem naar eigen zeggen ruim 40% van alle hypotheken in Nederland. Stater wordt in 1997 opgericht als dochter van Bouwfonds, dat na de privatisering wordt overgenomen door ABN Amro. In 2005 volgt de samenvoeging met de ABN Amro-hypotheekadministratie. In 2019 verkocht ABN Amro 75% van de aandelen in Stater voor 127,5 mln euro aan Infosys Consulting. De resterende 25% van de aandelen in Stater is nog steeds in handen van ABN Amro. Grootaandeelhouder Infosys is een wereldwijd opererende aanbieder van IT- en bedrijfsdiensten, die al in andere landen actief is op het gebied van hypotheekadministratie. Met deze twee aandeelhouders kan Stater bancaire kennis met IT expertise optimaal combineren.

Het hoofdkantoor van Stater NV bevindt zich in Amersfoort, waar ruim 1.400 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast heeft Stater een vestiging in Brussel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.