Stater opent kantoor in Duitsland

0

Stater, dienstverlener voor de hypothecaire markt, breidt zijn internationale netwerk verder uit en versterkt zijn marktpositie in Europa met een nieuwe vestiging in Düsseldorf.

Arjan Hessels (foto), Managing Director New Business & Innovation van Stater en tevens Managing Director van Stater Deutschland GmbH, maakte dit bekend tijdens de Finance Forward conferentie in Hamburg op 18 mei. Hessels: “Op dit podium “für die Transformation der Finanzwelt” laat Stater zien dat het kredietverstrekkers ook in Duitsland ondersteunt bij hun digitale transformatie en hun processen en innovatie versnelt.”

Overname

Hessels: “Vorig jaar zetten we de eerste stap met de overname van Stater Belgium. De digitale greenfield propositie, een geavanceerde SaaS-oplossing, waarmee we de Duitse markt bedienen, is de volgende stap in het invullen van onze internationale groeistrategie. Aan de basis daarvan staat het robuuste outsourcingplatform dat de hoogste vorm van assurance biedt en waarmee Stater de hoogste Fitch-rating voor ‘primary servicing’ in Europa behaalt (RPS1-).”

Veilig, snel en probleemloos

“Stater is er om consumenten op de hypotheekmarkt veilig, snel en probleemloos hun hypotheek te laten afsluiten” zegt Hessels. “Wij willen de technische kennis en ervaring die we in de afgelopen 25 jaar hebben opgebouwd nu ook aanbieden aan Duitse marktpartijen. Op de Duitse markt winnen neobanks snel terrein, vooral onder jongere consumenten. Traditionele spelers worden daarom uitgedaagd om digitalisering en klantgerichtheid tot de kern van hun dienstverlening te maken. Wij kunnen beide groepen ondersteunen met een robuust outsourcingplatform waarmee we klanten helpen om te innoveren. We zijn met meerdere Duitse partijen in gesprek en verwachten binnen enkele weken de eerste samenwerkingsovereenkomsten bekend te kunnen maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.