Startsein waardeoverdracht kleine pensioenen

0

Een publicatie in de Staatscourant was vandaag voor pensioenuitvoerders zoals verzekeraars, pensioenfondsen en premie-pensioeninstellingen, het startsein voor de waardeoverdracht van bestaande kleine pensioenen die voor 1 januari 2018 zijn ontstaan.

Het samenvoegen van pensioenen zorgt voor lagere uitvoerings- en administratiekosten en zorgt dat het pensioen over minder potjes is verdeeld. De pensioenuitvoerders hebben met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) afspraken gemaakt over de planning van de overdracht, waarmee grofweg twee miljoen kleine pensioenaanspraken gemoeid zijn. Een klein pensioen is een uitkering tot 503,24 euro bruto per jaar.

Automatische samenvoeging

Deelnemers worden door hun huidige pensioenuitvoerder geïnformeerd wanneer hun aanspraken worden overgedragen. De overdracht gaat automatisch naar de uitvoerder die verantwoordelijk is voor de lopende pensioenopbouw. Als er geen pensioenopbouw plaatsvindt, blijft het kleine pensioen staan. Het systeem van automatische waardeoverdracht is een initiatief van de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars.

Het is voor uitvoerders overigens niet verplicht om mee te doen aan de actie. In totaal doen 164 van de 232 uitvoerders mee. Vanaf 1 april 2021 zullen de eerste uitvoerders starten met het overdragen van hun kleine pensioenen uit het verleden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.