Starter verkiest adviseur boven execution only

0

Huizenkopers tussen de 20 en 35 jaar verkiezen advies en persoonlijke begeleiding boven het op basis van execution only afsluiten van de hypotheek. Ook is het merendeel van de starters bereid om te betalen voor deze begeleiding. Wel behouden zij graag zelf de regie over hun eerste hypotheek en begint de klantreis bij twee op de drie jongeren online.

De meeste jongeren tussen de 20 en 25 jaar ontdekken gaandeweg het online proces dat het afsluiten van een hypotheek complexer is dan verwacht. Ook bij starters tussen de 26 en 35 jaar is dit zichtbaar: hier laat ruim de helft laat het afsluiten van de hypotheek uiteindelijk volledig over aan de financieel adviseur.

Adviesnota

Dit blijkt uit onderzoek van De Hypotheker, uitgevoerd door MWM2, onder ruim 500 starters tussen de 20 en 35 jaar, die van plan zijn binnen één jaar een huis te kopen. Van hen geeft 86% aan persoonlijk advies en begeleiding ‘erg belangrijk’ te vinden bij het afsluiten van een hypotheek, waarvan ruim twee derde een voorkeur heeft voor een adviesgesprek op een vestiging. Ruim 7 op de 10 starters zijn bereid meer te betalen voor begeleiding, dan het hypotheekproces geheel zelfstandig te doorlopen.

Tot 25 jaar vaker advies

De behoefte aan persoonlijk advies en begeleiding is met name terug te zien onder jonge starters tussen de 20 en 25 jaar. Zo geeft slechts 1 op de 10 van hen aan de hypotheek zelf volledig online af te willen sluiten. De overgrote meerderheid ziet volgens de uitkomsten van het onderzoek niets in ‘execution only’ en sluit de hypotheek graag zelf online af onder begeleiding van een financieel adviseur (44%) of laat het afsluiten volledig over aan de aanbieder (46%).

Nieuwe klantreizen

Op basis van dit onderzoek introduceert De Hypotheker drie nieuwe klantreispakketten.

  • Zelfzeker: Zelf online met één laatste check door een adviseur
  • Jazeker: Samen met een adviseur
  • Pluszeker: Volledig door een adviseur

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.