Start People zet Arbeidsmarktscan in

0

Voor het gebruik van de Arbeidsmarktscan is Start People een samenwerking aangegaan met Intelligence Group, De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Hierdoor komen de flexwerkers van de uitzendorganisatie mogelijk in aanmerking voor een hypotheek.

Adviseurs van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek kijken met de in 2015 geïntroduceerde Arbeidsmarktscan niet meer alleen naar het arbeidsverleden van de hypotheekaanvrager, maar vooral naar zijn of haar kansen om in de toekomst voldoende inkomen te verwerven.

De Arbeidsmarktscan

De Arbeidsmarktscan kijkt naar opleiding, regio, leeftijd, werkervaring, huidige functie, maar ook de kans op werkloosheid en het perspectief voor de komende vijf jaar. De test resulteert in een score waarin de kansen op de arbeidsmarkt worden ingeschat. Bij een score van 70% of hoger komt de flexkracht in aanmerking voor een hypotheek. Een adviseur van De Hypotheekshop of Huis & Hypotheek helpt vervolgens met de zoektocht naar een passende hypotheek.

Groeiend aantal flexwerkers

Ook bij Start People merken ze dagelijks dat de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hypotheekmarkt niet synchroon lopen. “Richtlijnen voor het verkrijgen van een hypotheek zijn afgestemd op de ‘gemiddelde Nederlander’ met een vast inkomen. Daardoor worden vallen groepen woningzoekenden buiten de boot bij de aanvraag van een hypotheek. Een flexkracht die al jaren werkt en een behoorlijk inkomen heeft kan niet altijd een eigen huis kopen, terwijl iemand met een lager salaris die net in vaste dienst is dat wel kan. In het kader van goed werkgeverschap willen we daar wat aan veranderen”, zegt Jan-Willem Gelderblom, algemeen directeur van Start People.

Volgens de uitzendorganisatie werkte 17% van alle werknemers van 25 jaar of ouder in 2015 als uitzendkracht, was gedetacheerd of werkt als zelfstandige. “Dat percentage neemt de komende jaren alleen maar toe, zo is de verwachting. Deze grote groep mensen kan nu niet altijd een hypotheek afsluiten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.