Stapelen van ORV-dekkingen mogelijk in AeQuote

0

In de vergelijkingsmodule AeQuote, van MoneyView is het nu mogelijk geworden om in één berekening een vergelijking te maken van zogenaamde ‘gestapelde’ ORV-dekkingen: bijvoorbeeld van een combinatie van een gelijkblijvende en annuïtair dalende dekking.

Met de vernieuwde module zijn niet alleen de premies te bepalen van alle aanbieders die het ‘stapelen van dekkingen’ bieden binnen het product, maar ook voor die verzekeraars die deze optie niet kennen. In deze gevallen worden losse overlijdensrisicoverzekeringen berekend, zodat er volgens MoneyView altijd een compleet marktbeeld ontstaat.

Rekenkundige uitdaging

Door deze uitbreiding is het volgens Pepijn van Kleef, directeur bij MoneyView, voor het eerst mogelijk om in één keer een volledige marktvergelijking te maken van deze gecombineerde dekkingen. “Het was rekenkundig bepaald geen eenvoudige klus en wat dat betreft is een groot compliment aan onze actuariële mensen dan ook op zijn plaats. Op deze manier kunnen wij financieel adviseurs nog beter helpen om hun klanten van een echt onafhankelijk advies op maat te voorzien en dat is uiteindelijk toch waar wij voor staan.”

Uit bovenstaande afbeelding is af te lezen welke combinaties van overlijdensdekkingen mogelijk zijn binnen AeQuote. Deze gelden zowel voor één als twee verzekerden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.