Standaard verduurzamingsdepot in offerte Obvion

0

Obvion heeft zichzelf tot doel gesteld dat bij 15% van alle hypotheekaanvragen/aanpassingen ook een verduurzamingscomponent opgenomen wordt. Om dit te kunnen realiseren neemt de geldverstrekker vanaf vandaag meestal standaard een bouwdepot van max. € 9.000 voor energiebesparende maatregelen in de offerte op.

Met deze nieuwe groene stap wil Obvion stimuleren dat het thema verduurzamen in ieder hypotheekadvies gesprek aan de orde komt en klanten hierover nadenken op het moment dat het relevant is. Als partner in het ‘Sectorcollectief Duurzaam Wonen’ draagt Obvion bovendien al actief bij aan de ontwikkeling van hypotheekadviseurs tot Adviseur Duurzaam Wonen.

Duurzaamheidspropositie

De geldverstrekker conformeert zich aan het klimaatakkoord waarin staat dat in 2050 95% van de gebouwde omgeving energieneutraal is. In februari werd door Obvion in dat kader een duurzaamheidskorting geïntroduceerd voor bestaande woningen met een Energie- Index van 0,6 of lager en nieuwbouwwoningen met een EPC-norm van 0,4 of lager. Deze zomer volgde een verruiming van de hoogste tariefgroep tot en met 106%. Hierdoor heeft verduurzaming voor klanten in die tariefgroep geen gevolgen meer voor de hoogte van het rentetarief.

Het waren de eerste grote stappen van Obvion in een bredere duurzaamheidspropositie, waarmee de geldverstrekker samen met adviseurs en klanten een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van woningen. Peter Dijks, CCO van Obvion: “Die bijdrage staat hoog op onze agenda. Door de financiering van energiebesparende maatregelen in de volle breedte te stimuleren, willen we het een vanzelfsprekend onderdeel maken van elke hypotheek.”

Leren van wijkgericht verduurzamingsproject

InFinance sprak met Thomas Ploemen (foto), Manager Marketing van Obvion, over de visie van Obvion op duurzaamheid. Zo heeft de geldverstrekker uit Heerlen besloten te participeren en te investeren in een wijkgericht verduurzamingsproject in die stad. Hierbij worden woningen in zo’n wijk klaargemaakt voor de energietransitie. De kennis en contacten die lokaal worden opgedaan gaat de geldverstrekker vervolgens landelijk inzetten door de verduurzamingspropositie binnen de Woon Hypotheek uit te breiden. In dat kader onderzoekt en verkent Obvion momenteel ook de samenwerking met een energieleverancier.

Woon Hypotheek

Met de introductie van de Woon Hypotheek bracht Obvion de bestaande drie verschillende hypotheekproducten terug naar één product. Een hypotheek zonder toeters en bellen, maar met een veelvoud aan (digitale) mogelijkheden. De geldverstrekker wil nu ook bestaande klanten van al deze extra’s laten profiteren en maakt daarom een overstap naar de nieuwe Woon Hypotheek mogelijk.

Lees hier gratis het hele interview ‘Eenvoud is de kracht van Obvion (met een veelvoud aan mogelijkheden).

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.