Stad Holland: ‘Adviseur heeft meerwaarde voor de zorg’

1

Zorgverzekeraars die de premie laag willen houden, zouden volgens zorgverzekeraar Stad Holland de samenwerking met vergelijkingssites moeten stoppen. “Deze sites zijn in feite verkoopkanalen en bieden geen meerwaarde voor de zorg. Wij benadrukken het belang van intermediairs in zorgverzekeringen.”

Dat schrijft de zorgverzekeraar in ‘uw Stadsblad’, de nieuwsbrief van Stad Holland. “Zorgverzekeraars verlagen steeds vaker de provisie voor het intermediair om de premie te drukken. Dit kortetermijndenken wordt echter door ons bekritiseerd. Om het goede voorbeeld te geven, hebben wij de provisie voor intermediairs juist verhoogd. We zien het intermediair als essentieel voor kwaliteit en diversiteit van adviesdiensten op het gebied van zorgverzekeringen. Stad Holland zorgverzekeringen zijn dan ook niet via deze vergelijkingssites af te sluiten.”

Het besparen van een paar euro aan premie via vergelijkingssites kunnen uiteindelijk duurder uitpakken, schrijft Stad Holland. “Bijvoorbeeld als blijkt dat er na een sportblessure te weinig fysiotherapiebehandelingen zijn verzekerd. Een goedkopere premie is dan duurkoop. Het intermediair kan consumenten in de wirwar van polissen en premies voorzien van deskundig advies op maat.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.