Stabiele zomermaand voor pensioenfondsen

0

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli stabiel gebleven op 93%. De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde naar 95%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon.

De beleidsdekkingsgraad ligt boven het aangepaste tijdelijke wettelijk vereiste minimum van 90%. De hogere dekkingsgraden van voor de coronacrisis zullen echter in dit gemiddelde nog vervangen worden door de huidige lagere dekkingsgraden. Het is daarom nog maar zeer de vraag of alle fondsen uit de gevarenzone zijn aan het eind van het jaar, waarschuwt Aon: “Uit de kwartaalcijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat de gemiddelde dekkingsgraad per eind juni gelijk is aan 93%. Omdat het een gemiddelde is zal een aantal fondsen zich hieronder bevinden. Dit geldt specifiek voor de grote fondsen ABP (85,2% actuele dekkingsgraad per eind juni) en Zorg en Welzijn (85,9% actuele dekkingsgraad per eind juni).”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.