Splickr laat adviseur adviseren

0

HypotheekCompany heeft anderhalf jaar gewerkt aan een online platform waarin klanten en adviseurs nagenoeg alle geldverstrekkers van Nederland kunnen afsluiten, nadat het adviestraject is afgerond. Deze week is het software platform onder de naam Splickr.nl officieel gelanceerd.

De hypotheekformule heeft zichzelf de ambitie opgelegd om het bemiddelingstraject terug te brengen tot 4 a 5 uren. Landelijk gezien neemt dit traject gemiddeld nu nog zo’n 4-5 weken in beslag. “Meer tijd dus voor advies en minder uren in administratie. Deze wens zweeft al jaren boven onze sector. Met Splickr.nl kunnen we de technologische mogelijkheden ook echt gaan omzetten in resultaten”, aldus formule eigenaar Christian Dijkhof.

Regiefunctie

Binnen het platform Splickr.nl hebben zowel de adviseur als zijn klant op elk gewenst moment van de dag inzicht in het proces, status en real-time verwerkingstijden. “Daar waar mogelijk koppelen we brondata en bieden we consumenten de mogelijkheid om bepaalde zaken zelf rechtstreeks te uploaden. Natuurlijk blijft er een prominente rol voor de adviseur. Maar die rol is in onze optiek meer een regiefunctie op het proces, dan een uitvoerende stukken verzamelaar.” Om de veiligheid van data te garanderen is ervoor gekozen om de volledige datacommunicatie via HDN te laten lopen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.