Spaarrente nog steeds in de lift

0

De gemiddelde rente voor een dagelijks opvraagbare spaarrekeningen (DOS) is in het tweede kwartaal gestegen naar 1,61%. Ook bij de lange termijndeposito’s (LTD) zit de rentestijging er goed in. Wat in de Spaarrente Barometer Q2 van MoneyView opvalt, is dat de gemiddelden voor de looptijden 1, 5 en 10 jaar vrij dicht bij elkaar liggen, allemaal rond de 2,5%.

De aantallen geregistreerde rentewijzigingen zijn in het tweede kwartaal weer uitgekomen op het niveau van het laatste kwartaal van 2022. Ook nu weer gaat het grootste deel van de wijzigingen om renteverhogingen. Voor de dagelijks opvraagbare spaarrekeningen zijn in de eerste twee kwartalen zes keer zoveel wijzigingen geregistreerd als dezelfde periode vorig jaar, terwijl het bij lange termijndeposito’s om een verdubbeling gaat.

Hoogste rentevergoedingen

De hoogst verkrijgbare rente bij een saldo van 10.000 euro voor een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden wordt volgens MoneyView vergoed bij de Italiaanse Banca Progetto Spaarrekening, te weten 2,75%. De gehele top vijf van DOS wordt overigens aangeboden via (banken)platform Raisin.

Het gemiddelde bij lange termijndeposito’s voor een looptijd van 1 jaar ligt met 2,56% net iets boven het gemiddelde voor een 10-jaars deposito (2,52%). De hoogst verkrijgbare spaarrente bij een looptijd van 1 jaar (4,00%) wordt momenteel aangeboden door zowel de Letse Rietumu Bank, de Portugese Haitong Bank en de Italiaanse Banca Progetto. Met een rente van 3,70% vergoedt Letse Rietumu Bank volgens MoneyView de hoogste rente bij een 5-jaars deposito. Tot slot wordt bij een looptijd van 10 jaar de hoogste rente vergoed door de Belgische CKV Spaarbank en de Estse Bigbank, namelijk 3,50%. Het gaat in bijna alle gevallen om LTD’s die worden aangeboden door Raisin.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.