Spaaracties vakantiegeld van de baan

0

Uit een rondgang van de financiële vergelijkingssite Spaarrente.nl blijkt dat spaarders dit jaar niet hoeven te rekenen op een leuke actie van de bank.

Nederlanders ontvangen eind deze maand het vakantiegeld op de rekening. Maar wie het op de spaarrekening zet en hoopt op een leuke actie van de bank, komt bedrogen uit. Dit jaar geeft namelijk geen enkele bank meer een cadeautje gericht op het vakantiegeld.

Minder en minder

Waar het tot een paar jaar geleden gebruikelijk was dat je nog bedragen van duizend euro of een iPad kon winnen, is het aantal en omvang van de vakantiegeldacties sinds 2013 elk jaar gedaald. Met dit jaar dus als ultieme dieptepunt, geen enkele actie. Als reden voor het uitblijven van de vakantiegeldacties geven de banken verschillende redenen, waaronder de lage spaarrente en gebrek aan interesse voor sparen met vakantiegeld.

‘Dan dit jaar mijn vakantiegeld maar niet op een spaarrekening zetten’, denk je misschien? Sparen levert namelijk bijna niks meer op. “Maar als je niet zoveel spaargeld hebt, is het toch verstandig om wat geld achter de hand te houden als financiële buffer voor onverwachte uitgaven”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

Wat nu te doen met het vakantiegeld

Heb je al voldoende spaargeld, dan kun je natuurlijk ook prima iets anders met je vakantiegeld doen. De meeste mensen gebruiken hun vakantiegeld om op vakantie te gaan. Verder is aflossen op schulden of beleggen populair. ING speelt hier dit jaar op in met een beleggen-actie rondom het vakantiegeld. “Zeker met de lage spaarrentes kan dit een rendabeler alternatief zijn”, zegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl. “Maar dat is natuurlijk alleen verstandig als je het geld ook kunt missen.”

Tot slot kun je je vakantiegeld natuurlijk ook goed gebruiken om een grotere aankoop te doen, zoals een nieuwe laptop of televisie. Grote elektronicazaken hebben rond de vakantiegeldperiode vaak kortingsacties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar