Softwarepakketten worden niet optimaal benut

0

Findesk-directeur Dennes Roes noemt het toenemende belang van ‘nazorg’ een van de belangrijkste ontwikkelingen voor pakketten op het gebied van financiële planning, CRM en adviessoftware. Dat zei hij tijdens de presentatie van het DFO-rapport Financiële Software 2018.

Tijdens de uitreiking gaven de best gewaardeerde leveranciers inzicht in de toekomstverwachtingen met betrekking tot hun aandachtsgebied.

Focus op nazorg

Volgens Roes is het in de huidige markt het steeds belangrijker dat de geadviseerde financiële producten blijven aansluiten bij de veranderende klantsituatie. Software maakt digitale monitoring van dossiers mogelijk en kan automatisch proactieve meldingen genereren wanneer de situatie verandert en er voor de klant voordeel te behalen is.”

Overleven of overnemen

Daarnaast verwacht Roes dat er in de komende tijd bij diverse aanbieders een sterke druk komt te liggen op de kosten van automatisering. “Adviseurs vinden het steeds belangrijker dat de software overal, op ieder moment en op ieder device beschikbaar is. Gegeven de oplopende investeringen bij softwarepartijen die deze transitie nu nog moeten maken, is het onze verwachting dat er de komende tijd een verdere concentratie van aanbieders te zien zal zijn. Kleinere partijen zullen deze marktontwikkeling niet zelfstandig kunnen volgen”.

Toepassingen beter gebruiken

Volgens Cindy Vos-Uijleman, teamleider Relatiebeheer & Communicatie bij Voogd & Voogd gaan de technologische ontwikkelingen op dit moment veel harder dan het opnamevermogen van de meeste advieskantoren. “Vrijwel elk kantoor kan op dit moment al grote voordelen behalen bij het verhogen van efficiëntie en kwaliteit van dienstverlening door de toepassingen die er nu al zijn, beter te gebruiken. De positie van het intermediair kan verder worden versterkt indien we de afstand tussen wat al beschikbaar is en wat daadwerkelijk gebruikt wordt te verkleinen.”

DFO-onderzoek Financiële Software 2018

Onlangs bracht Bureau DFO haar jaarlijks onderzoek Financiële Software 2018 uit. Op basis van 1.298 waarnemingen, werden 15 softwarepakketten van 13 aanbieders beoordeeld. De best gewaardeerde pakketten van 2018 zijn:

  • Adviessoftware: Findesk van Topicus
  • Vergelijkingssoftware: Klik & Sluit van Voogd & Voogd
  • Administratiesoftware: Online Pro van Online Software

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.