Söderberg streeft naar top 3 plek in adviesmarkt

0

Söderberg & Partners heeft de pijlen gericht op een top 3 plek in de Nederlandse verzekeringen- en financiële adviesmarkt. Om dit te bereiken geeft het een nieuwe aandelenuitgifte, waarbij ongeveer 250 miljoen euro moet worden opgehaald.

De nieuwe aandelenuitgifte zal volledig worden gedekt door TA Associates, een voormalige investeerder in Söderberg & Partners die in 2019 zijn minderheidspositie in de Scandinavische financiële adviesmaatschappij aan KKR verkocht. KKR blijft een minderheidsaandeelhouder na de nieuwe aandelenuitgifte en de zeggenschap over het bedrijf blijft bij de oprichters.

Verdere expansie

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland: “Het doel van de nieuwe aandelenuitgifte is om ons te ondersteunen bij de verdere expansie in Scandinavië en Nederland. De ambitie is om in Nederland een top 3-speler te worden met een landelijk dekkend adviesplatform via een netwerk van gekwalificeerde partners, ondersteund door de juiste balans tussen de menselijke en technologische infrastructuur.”

Adviesplatform

“We zijn erg enthousiast over de ‘coming home’’van TAA bij ons bedrijf”, zegt Goldman. “Deze stap zal de realisatie van onze ambitie in Nederland stimuleren en versnellen. Onderdeel daarvan is het fors investeren in én uitbreiden van ons technologisch gedreven adviesplatform via onze partners die adviseren over pensioenen, asset management, wealthmanagement advies, verzekeringen, hypotheken en HR-diensten. Daarbovenop worden onze partners verder ondersteund in hun eigen groeistrategie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.