Söderberg neemt belang in Herenvest Groep

0

Het Zweedse concern Söderberg & Partners heeft een minderheidsbelang verworven in Herenvest Groep. Herenvest Groep bestaat uit een viertal adviesbedrijven: Herenvest, Herenvest Corporate, Expat Mortgages en Inside Case Management.

Bob Klijn, Algemeen Manager van de Herenvest Groep: “Met de keuze voor Söderberg & Partners kunnen wij ons pallet van producten en diensten uitbreiden. Onze bedrijven houden hun eigen DNA, maar weten zich wel gesteund door een financieel sterke medeaandeelhouder. Dit maakt het mogelijk om te blijven investeren in de noodzakelijke groei en modernisering van onze bedrijven. Daarnaast kunnen wij én onze klanten profiteren van de vooruitstrevende IT-toolings van Söderberg & Partners. Bijvoorbeeld hun eigen software voor Pensioencommunicatie en een directe ingang op Lloyds in Londen.”

Sterke speler

Met Herenvest Groep heeft Söderberg & Partners een sterke speler in het noordwesten van Nederland binnengehaald. Financieel advieskantoor Herenvest is gespecialiseerd in de bedrijfsmatige markt. Herenvest Corporate is actief als beursmakelaar. Expat Mortgages vertrekt hypothecaire financieringen aan expats. Inside Case Management geeft adviezen over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De toezichthouders AFM en DNB moeten nog hun goedkeuring geven aan de transactie. Naast de Herenvest Groep bestaat Söderberg & Partners in Nederland uit Montae & Partners, RIVEZ, de financial planning tool MijnGeldzaken.nl en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.