Söderberg koopt planningstool MijnGeldzaken.nl

0

Het creëren van een sterk netwerk van bedrijven binnen de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële adviesmarkt, is voor het Zweedse Söderberg & Partners een stap dichterbij gekomen na de aankoop van de online financiële planningstool MijnGeldzaken.

MijnGeldzaken.nl biedt alle instrumenten voor financieel inzicht. Het bevat een online huishoudboekje, financiële planning en de mogelijkheid om advies te krijgen van een onafhankelijke financiële planner. Het platform is direct toegankelijk voor consumenten en wordt ook door werkgevers gebruikt om werknemers te informeren over de gevolgen van keuzes in loopbaan, pensioen en (veranderende) arbeidsvoorwaarden.

Kracht van combineren

Naast de vorige week aangekondigde overname van allround assurantie-advieskantoor RIVEZ, bestaat Söderberg & Partners in Nederland uit de oprichters Floreijn en Montae en het platform Söderberg & Partners Netherlands Services. Dit laatstgenoemde bedrijf levert technologie en persoonlijk advies om de groei van de andere Nederlandse bedrijven van Söderberg & Partners te ondersteunen.

De nieuw verworven online financiële planningstool MijnGeldzaken zal worden gecombineerd met de bestaande Fintech-toolset van Söderberg & Partners. Daarmee zet het bedrijf in op de bouw van een volgende generatie digitale diensten en producten voor de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële adviesmarkt.

Investeren

Söderberg & Partners verwerft de IP-rechten voor de financiële planningstool die wordt aangeboden binnen het platform MijnGeldzaken.nl van FinBase. Deze tool zal ook in de toekomst beschikbaar blijven op alle huidige platforms en in de bestaande vorm.

Naast de overname zal ook het nodige worden geïnvesteerd in MijnGeldzaken.nl. Het platform wordt in de nieuwe situatie voortgezet door de oorspronkelijke oprichters, om zo haar activiteiten en distributielijn verder te ontwikkelen en uit te breiden. “Onze missie om iedereen inzicht te geven in de persoonlijke financiële situatie, wordt samen met Söderberg & Partners beter haalbaar, zeggen Rick Wassenaar en Maarten Luiken, mede-oprichters van FinBase en MijnGeldzaken.nl.

Foto: v.l.n.r.: Mike van Engelen (Söderberg en Partners Netherlands), Rick Wassenaar en  Maarten Luiken (beiden MijnGeldzaken.nl)

MijnGeldzaken.nl geeft consument regie over zijn gegevens

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.