SNS zet in op overstappers

0

Klanten van SNS kunnen de betaalgegevens die ze vaak gebruiken bij een andere grootbank vanaf nu digitaal uploaden in de internetbankieromgeving van SNS. De bank hoopt hiermee het overstappen van bank makkelijker te maken.

Vooralsnog zijn alleen betaalgegevens van Rabobank, ABN Amro of ING te importeren naar ‘Mijn SNS’. Dit gebeurt digitaal en vereist dus geen handmatige invoer van afzonderlijke IBAN-nummers of gegevens van rekeninghouders. Daarmee is SNS, volgens eigen zeggen, de eerste bank die dit mogelijk maakt.

Het ‘overzetten’ van het adresboek is er voor nieuwe en bestaande klanten van de bank die een betaalrekening hebben of openen en ook bij een andere bank bankieren. Door het downloaden van de transactiegegevens bij hun andere bank kunnen klanten in Mijn SNS de gegevens vervolgens importeren. Klanten kiezen zelf welke veelgebruikte rekeningnummers ze in hun adresboek bij de bank willen toevoegen.

Overstapservice

Vanaf november 2016 is het bij SNS ook mogelijk om volledig digitaal gebruik te maken van de Overstapservice. De bank gaf hiermee gevolg aan de oproep van de minister van Financiën om het overstappen van bank zo makkelijk mogelijk te maken.

De interbancaire Overstapservice zorgt ervoor dat dertien maanden lang overschrijvingen en incasso’s worden doorgestuurd naar de nieuwe betaalrekening. Het digitaal overzetten van betaalgegevens is het tweede initiatief van SNS om de Overstapservice eenvoudiger te maken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.