SnelZekerCheck vergroot risicobewustzijn jongeren

0

Jongeren die op zichzelf gaan wonen kunnen met de nieuwe online tool SnelZekerCheck.nl controleren of ze voldoende verzekerd zijn. Door vragen te beantwoorden, wordt duidelijk voor welke risico’s ze gedekt zijn en welke risico’s om aandacht vragen.

Het idee voor SnelZekerCheck.nl komt voort uit het Jongeren Innovatie Programma (JIP) van het Verbond van Verzekeraars, waarin jonge professionals van verschillende verzekeraars innovatieve ideeën leren te ontwikkelen voor de verzekeringssector. De tool is bedacht om het bewustzijn over verzekeringen en risico’s onder jongeren te vergroten.

Thematische vraagstelling

Met behulp van de tool beantwoordt de gebruiker per thema, bijvoorbeeld wonen of reizen, een aantal ja/nee vragen over zijn situatie. Hierdoor worden de relevante risico’s en verzekeringen van de gebruiker in kaart gebracht. Na beantwoording van de vragen geeft de tool per thema weer wat in orde is en waar nog aandachtspunten zijn. Op basis daarvan kan de gebruiker zelf besluiten of hij actie wil ondernemen. De website waarschuwt niet alleen voor risico’s waarvoor je niet verzekerd bent, maar besteedt ook aandacht aan het mogelijk dubbel verzekerd zijn

Niet alleen voor studenten

“Met de start van het nieuwe academisch jaar verruilen een hoop jongeren het ouderlijk huis voor een studentenkamer, wat natuurlijk ook invloed heeft op hun verzekeringen”, vertelt Verbondsdirecteur Richard Weurding. “Uit eigen onderzoek weten wij echter dat jongeren niet altijd goed op de hoogte zijn van wat wel en niet verzekerd is. Je moet natuurlijk al een hoop dingen regelen als je op kamers gaat. Kijk dan ook naar je verzekeringen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als er bij je wordt ingebroken of je hebt schade die je niet zelf kunt betalen”.

De SnelZekerCheck.nl is niet alleen handig voor studenten die op kamers gaan, maar ook voor jongvolwassenen die hun eerste huur- of koopwoning intrekken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.