Sneller een ORV voor chronisch zieken

0

Door een samenwerkingsovereenkomst tussen Reaal en intermediair ICZ krijgt een grote groep chronisch zieken sneller toegang tot een passende ORV. Het betreft mensen die een ziekte hebben gehad, of mensen die chronisch ziek zijn.

ICZ is gespecialiseerd in de doelgroep chronisch zieken. Van alle mensen die zijn afgewezen, claimt ICZ 97% alsnog verzekerd te krijgen. Door de samenwerking met Reaal wordt de acceptatieduur verkort. Normaal gesproken vraagt Reaal zelf de medische gegevens op bij de betrokken instanties, nu levert ICZ dat voorwerk direct aan bij de aanvraag. Dat scheelt de verzekeraar administratieve handelingen, waardoor de acceptant direct met de medische stukken aan de slag kan gaan.

Grote groep mensen

Voor chronisch zieken en mensen die een ernstige ziekte hebben gehad, kan het lastig zijn om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. In veel gevallen worden ze geconfronteerd met een premieopslag of in het ergste geval een afwijzing. Ook mensen die kanker hebben gehad en genezen zijn verklaard, hebben hiermee te maken. In totaal telt Nederland 5,3 miljoen mensen met een chronische ziekte.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.