Snel cyberweerbaarheid testen met Basisscan Cyberweerbaarheid

0

Het Digital Trust Center (DTC) – onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat -heeft een Basisscan Cyberweerbaarheid gelanceerd. Daarmee kunnen ondernemers zelf op een laagdrempelige manier en in korte tijd hun digitale veiligheid doorlichten en verbeteren.

Voor het benutten van alle economische kansen is het volgens staatssecretaris Mona Keijzer van EZK noodzakelijk dat ondernemers hun cyberveiligheid op orde hebben en hun klanten hierin vertrouwen hebben. “Zonder veiligheid is online ondernemen niet mogelijk. De Basisscan Cyberweerbaarheid is een goede en snelle ondersteuning, zeker voor kleinere bedrijven, om een beeld te krijgen van hun digitale veiligheid en biedt advies hoe deze te verbeteren. Dit is hard nodig. Eén op de vijf bedrijven heeft jaarlijks te maken met een cyberincident dat leidt tot bijvoorbeeld diefstal van data zoals klantgegevens of zelfs financiële schade.”

Vijf minuten

De Basisscan Cyberweerbaarheid is een praktisch hulpmiddel waarmee ondernemers in zo’n vijf minuten de digitale veiligheid van hun bedrijf kunnen doorlichten. Op basis van 25 stellingen, bijvoorbeeld over het gebruik van een wachtwoordmanager en het maken van back-ups, krijgt de gebruiker een rapport met praktische tips om de digitale weerbaarheid zelfstandig te verbeteren. De stellingen zijn gerelateerd aan de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen: inventariseer kwetsbaarheden, kies veilige instellingen, voer updates uit, beperk toegang en voorkom virussen en andere malware.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.