SMCO start actie tegen deel hypotheekbemiddelaars

0

Uit onderzoek van Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) zou blijken dat 48% van de onderzochte hypotheekbemiddelaars zowel kosten bij hun klanten in rekening brengt als daarbovenop provisie van de hypotheekverstrekker ontvangt.

SMCO is daarom een collectieve actie gestart. Iedereen die tussen 2008 en 1 januari 2013 een hypotheek heeft afgesloten bij een hypotheekbemiddelaar kan zich gratis aanmelden om de te veel betaalde kosten terug te eisen.

SMCO heeft 160 hypotheekbemiddelaars gevraagd naar hun beloningstructuur. Van de 60 bemiddelaars die hun dienstverleningsdocument hebben ingestuurd geeft 48% aan zowel kosten bij hun klant in rekening te kunnen brengen als provisie van de hypotheekverstrekker te ontvangen. Zo heeft een bemiddelaar 2.500 euro in rekening gebracht en daarnaast 2% (4.000 euro) provisie ontvangen. Totaal heeft deze bemiddelaar dus 6.500 euro in rekening gebracht, terwijl een bedrag van maximaal 1.850 euro terecht zou zijn. Een factor 3,5 is dus te veel aan de klant in rekening gebracht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.