Sluiting Loket Rentederivaten opnieuw uitgesteld

0

Na de verlenging vorig jaar is opnieuw besloten om het loket Rentederivaten MKB bij Kifid een jaar langer open te houden, tot en met 31 december 2019. Dit op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en in overleg met MKB-Nederland.

De nieuwe datum is aangepast in het betreffende reglement van de Geschillencommissie en door de Minister van Financiën goedgekeurd. De Geschillencommissie Rentederivaten van Kifid heeft nog 30 klachten in behandeling. Dit zijn veelal ‘aangehouden’ klachten, omdat de ondernemer nog in afwachting is van het aanbod dat de bank moet doen vanwege het Uniform Herstelkader Rentederivaten. Indien het herstelvoorstel niet leidt tot overeenstemming tussen bank en ondernemer, dan kan de ondernemer het geschil voorleggen bij het tijdelijk loket Rentederivaten MKB van Kifid of ermee naar de rechter gaan.

Verschillende uitkomsten

Het tijdelijk loket Rentederivaten MKB is open sinds 1 januari 2015. In de afgelopen vier jaar hebben ruim 80 ondernemers met een rentederivaat zich bij Kifid gemeld met een klacht. Voor 23 ondernemers heeft Kifid inmiddels een bemiddelingsresultaat bereikt. In deze klachten hebben bank en ondernemer samen alsnog een oplossing gevonden.

In elf klachten heeft de Geschillencommissie Rentederivaten een uitspraak gedaan. Tegen vier uitspraken is beroep ingesteld bij de Commissie van Beroep. In twee beroepsprocedures heeft de Commissie van Beroep afgelopen jaar uitspraak gedaan; twee beroepsprocedures zijn nog in behandeling. Acht ondernemers hebben hun klacht tussentijds ingetrokken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.