Slechts een kwart zzp’ers heeft een AOV

0

Slechts 26% van de zzp’ers heeft een AOV. Zelfstandigen met personeel hebben iets vaker een AOV: 35%. De belangrijkste reden is dat zelfstandigen de verzekering te duur vinden.

Deze cijfers komen naar voren uit onderzoek van Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd. Een ander opvallend gegeven is dat zelfstandigen die geen AOV hebben afgesloten, minder maatregelen nemen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen dan zelfstandigen met een verzekering. Zo sporten zelfstandigen zonder AOV minder dan zelfstandigen met een AOV en neemt een groter deel zelfs helemaal geen preventieve maatregelen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen, zo valt er te lezen.

Arjan Nollen, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “Uit ons onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de zelfstandigen zich niet verzekert voor arbeidsongeschiktheid, omdat ze een arbeidsongeschiktheidverzekering te duur vinden. Maar wat veel zelfstandigen niet weten is dat de premie fiscaal aftrekbaar is. Daarnaast kan een AOV een stuk betaalbaarder worden als je hem op maat maakt. Door bijvoorbeeld rekening te houden met financiële buffers die je hebt opgebouwd of door alleen dat deel van je inkomen te verzekeren dat je echt niet kunt missen.”

Van de ondervraagde zelfstandigen heeft 80% een financiële buffer opgebouwd om arbeidsongeschiktheid op te vangen. De meeste zelfstandigen kunnen het een aantal maanden zonder inkomsten uithouden en 30% van de zelfstandigen zelfs langer dan een jaar. Geld op een spaar- of bankrekening is de meest genoemde buffer, gevolgd door het inkomen van de partner en door vastgoed.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.