Slechts 200 intermediairs hebben pensioendiploma

0

Rond de 200 financiële dienstverleners hebben hun pensioendiploma getoond aan de AFM. Voor de overige 1800 financiële dienstverleners geldt dat zij voor het einde van dit jaar moeten aantonen dat de juiste diploma’s zijn behaald.

In januari heeft de AFM iets meer dan 2700 aanmeldingen ontvangen onder het overgangsregime. Inmiddels is de deelvergunning Pensioenverzekeringen en Premiepensioenvorderingen bij meer dan 700 financiële dienstverleners weer ingetrokken. In sommige gevallen is dit gebeurd op eigen verzoek, maar de meest voorkomende reden voor het intrekken is het niet tijdig opsturen van een betalingsbewijs voor een opleiding aan de AFM door financiële dienstverleners.

Uit het Self Assessment van 2012 blijkt dat 385 financiële dienstverleners op 31 oktober 2012 nog beschikten over een pensioenportefeuille, maar hier geen juiste vergunning voor hadden. Deze kantoren zijn door de toezichthouder benaderd met het verzoek de portefeuille zo spoedig over te dragen. Het gaat hier meestal om relatief kleinere portefeuilles van één tot tien contracten die enkel beheerd worden.

De eisen voor het Wft pensioen zijn aangescherpt. Wie zich nog wil bezighouden met pensioenen moet of een diploma hebben of zich hebben ingeschreven voor een opleiding. Zij hebben dan tot 1 januari 2014 de tijd om aan de eisen van vakbekwaamheid te voldoen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.