Slecht eerste kwartaal brandverzekeraars

0

Brandverzekeraars hebben een slecht eerste kwartaal achter de rug. In de eerste drie maanden van dit jaar deden zich in ons land 35 grote branden met een schade van minimaal één miljoen euro. Het totale geraamde schadebedrag kwam uit op 99 miljoen euro. Dat blijkt uit het grote branden-overzicht dat NIVRE ieder kwartaal samenstelt.

Het aantal branden in het eerste kwartaal van dit jaar was met 35 hoger dan in vergelijkbare periodes in het verleden. Zo vonden in de eerste drie maanden van vorig jaar 32 grote branden plaats. In 2011 en 2010 waren dat er respectievelijk 32 en 23. De schade die dat tot gevolg had (bijna honderd miljoen euro), was hoger dan in het eerste kwartaal van 2012 (81 miljoen), maar wel weer een stuk lager dan in dezelfde periode in 2011 (134 miljoen). “Samenvattend kun je concluderen dat zich in het eerste kwartaal veel branden voordeden, maar dat er niet sprake was van extreem grote calamiteiten”, aldus beleidsadviseur Marko van Leeuwen van het Verbond.

De grootste brand deed zich voor op 19 februari in een metaalverwerkingsbedrijf in Helmond, met een schade van zo’n elf miljoen euro. Op de tweede plaats staat een brand in het Utrechtse Cothen in een loods van een verhuurbedrijf van heftrucks, met een geraamde schade van tien miljoen euro. De meeste branden deden zich voor in de provincie Noord-Brabant (7), gevolgd door Overijssel en Gelderland (beide 5). In Zeeland en Flevoland vond in het eerste kwartaal geen enkele grote brand plaats.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.