Slagingspercentage PEplus licht gezakt

0

Het gemiddelde slagingspercentage voor PEplus-examens is in het laatste kwartaal van 2015 opnieuw wat gezakt ten opzichte van vorige kwartalen. Sinds maart 2015 werd gemiddeld 70,4% van alle PEplus-examens met goed gevolg afgelegd.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het CDFD. In het vierde kwartaal van 2015 was het gemiddelde totale slagingspercentage van PEplus-examens 67,6% (Q2: 72,8%, Q3: 69,3%). PEplus Consumptief krediet is een zorgenkindje, dat relatief slecht bleef scoren gedurende 2015; slechts 52,7% van de examens werd met goed gevolg afgelegd. PEplus Pensioenverzekeringen deed het over 2015 een stuk beter met een slagingspercentage van 85,4%.

Ook maakte het CDFD de cijfers bekend van de initiële examens. Tot nu toe ligt het gemiddelde slagingspercentage op 61,5%. Het Basisexamen scoort gemiddeld het best met 73,2%. Initieel Hypothecair Krediet scoort het slechtst met 40,4%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.