Sjoerd Laarberg nieuwe CEO Alpina Group

0

Alpina Group heeft met ingang van 1 september 2023 Sjoerd Laarberg als nieuwe CEO benoemd. In die functie volgt hij Michael de Nijs op, die deze functie bekleedt sinds Alpina Group in 2021 is ontstaan uit de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep.

Sjoerd Laarberg vormt straks samen met Annemarie Rosebeek (CCO) en Arto Willemsen (CFO) de Raad van Bestuur van Alpina Group. Michael de Nijs zal Alpina Group blijven ondersteunen als lid van de Raad van Commissarissen.

Laarberg heeft diverse management- en bestuursfuncties bekleed, meest recent als CEO van Allianz in Nederland. Deze functie heeft hij 11 jaar bekleed, nadat hij in 2006 in dienst trad bij Allianz. Daarvoor had hij diverse managementfuncties binnen en buiten de verzekeringssector, waaronder bij AEGON.

Bastiaan de Voogd, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Alpina Group: “We bedanken Michael voor het begeleiden van Alpina Group in het fusieproces. Hij heeft een sterk fundament gecreëerd waarop we verder kunnen bouwen. De grote kennis van de verzekeringssector en 25 jaar ervaring die Sjoerd Laarberg meeneemt in het transformeren, integreren en positioneren van bedrijven, is een ideale combinatie in de volgende fase van de ontwikkeling van Alpina Group.”

Foto Sjoerd Laarberg © Marie Cecile Thijs

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.