SIVI publiceert Monitor Personal Data Management

0

SIVI publiceert, samen met adviesbureau InnoValor, de eerste Monitor Personal Data Management (PDM). Het kennisinstituut, uitgever van onder andere de Ketenintegratiemonitoren, voorziet een grote, zo niet essentiële rol voor PDM-diensten in financiële dienstverlening. Met de nu verschenen monitor zegt SIVI een actueel inzicht in en overzicht van de huidige PDM-initiatieven te geven.

SIVI-directeur Peter Mols (foto): “Het accent in de Monitor PDM ligt op de regie van financiële gegevens. Enerzijds draait deze regie om de informatiebehoefte van personen/huishoudens om sneller en beter een actueel en volledig overzicht te hebben over hun financiële positie. Anderzijds om de communicatiebehoefte om deze data bewust en gericht te kunnen delen met financiële dienstverleners (hypotheekadviseurs, pensioenadviseurs, financiële planners, schuldhulpverleners, et cetera). PDM kan bijdragen aan versnelling van processen – zoals een kickstart van klantadvisering – en heeft ook een positieve invloed op de kosten en kwaliteit van financieel advies. Bij optimale PDM groeit het vertrouwen van de consument in de betrokken financiële dienstverlener. De klant ervaart tevens meer gemak.”

Digitaal zaken doen

“SIVI brengt kennis voort en biedt deze aan de markt aan. Een van de aspecten van digitaal zaken doen is de beschikbaarheid van PDM. We presenteren een foto die weergeeft welke initiatieven er op dit moment zijn zodat belanghebbenden zelf niet het wiel uit hoeven te vinden. En dat is prettig, want PDM zal hoe dan ook een belangrijke rol spelen in de relatie tussen financiële dienstverlener en consument. Als wij als sector zélf niet voortborduren op bestaande initiatieven, zullen spelers buiten onze sector dat voor ons doen”, zegt Mols.

Verdere ontwikkelingen

Managing consultant Gerhard Gerritsen van SIVI: “Integrale PDM-diensten die tegelijk inzicht bieden in gegevens over betaalrekeningen, spaarrekeningen, schulden, hypotheken, verzekeringen, pensioenen, enzovoort, ontbreken momenteel nog. Deze dienst komen echter naar verwachting wel binnen afzienbare tijd beschikbaar in combinatie met hulpmiddelen om documenten te managen en bijvoorbeeld betalingen te verrichten. Wij zijn van mening dat onze PDM monitor het actuele overzicht biedt dat versnelling in de ontwikkeling van diensten mogelijk maakt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.