SIVI Monitor migratie eHerkenning

0

Nu de rook rond het noodzakelijke vervangen van de Digitale Paspoorten is opgetrokken – 90% heeft de Digitale Paspoorten vervangen – verschuift de aandacht naar de dienstverleners in de verzekeringssector die eHerkenning implementeren. Immers, de nieuwe branchestandaard voor online authenticatie is eHerkenning, als opvolger van het Digitaal Paspoort.

Uiterlijk eind december 2021 zullen alle gebruikers en alle aanbieders met eHerkenning werken en zal het Digitaal Paspoort definitief tot het verleden behoren. Directeur Peter Mols (foto): “SIVI komt nu met een Monitor die de voortgang inzake gebruik en adoptie van eHerkenning op periodieke basis laat zien. De eerste versie is gepubliceerd en laat zien wie voor welke toepassing eHerkenning heeft geïmplementeerd. Dit zijn niet alleen verzekeraars, maar ook serviceproviders en andere dienstverleners als Solera en CIS. Dienstverleners kunnen toevoegingen/wijzigingen aan ons melden.”

Veiliger

“Minimaal 60% van alle gebruikers van Digitale Paspoorten (bij intermediairs, verzekeraars, et cetera) beschikt inmiddels over eHerkenning. SIVI zal de voortgang hier monitoren en zal ook de mate van gebruik van eHerkenning voor inloggen bij dienstverleners – die klaar zijn voor eHerkenning – in kaart brengen. Het voordeel van de recente opgelegde omruilactie is dat een relatief groot deel van de gebruikers al direct over eHerkenning beschikt. Samen met de separaat aangeschafte middelen bij de aanbieders, verhoogt dit de druk op dienstverleners om vaart te maken met de implementatie van eHerkenning. De keuze voor eHerkenning is immers niet zomaar gemaakt. eHerkenning is veel veiliger dan een Digitaal Paspoort.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.