SIVI introduceert API voor vertaling AFD 1.0 naar AFD 2.0

0

SIVI zet naar eigen zeggen een belangrijke stap voor de brede inzet van de standaard SIVI AFS. Met de nieuwe mapping-API kunnen gebruikers van SIVI AFS eenvoudig berichten vertalen van AFD 1.0 naar AFD 2.0 formaat.

Directeur Peter Mols (foto): “Het doel van de in 2020 geïntroduceerde SIVI-standaard SIVI AFS is in de breedte het digitaal zakendoen binnen de financiële dienstverlening te ondersteunen met drie invalshoeken: registratie van gegevens, uitwisselen van gegevens en ontwikkelen van services. Alle gegevens gerelateerde afspraken zijn opgenomen in de All Finance Datacatalogus (AFD). Alle afspraken rond functies en processen zijn opgenomen binnen het API-raamwerk. Sinds de introductie zijn er op basis van de standaard inmiddels 5 operationele toepassingen en 16 lopende projecten voor in totaal 15 verschillende organisaties.”

Geen big bang-scenario

“Op basis van het AFD kunnen organisaties gegevens vastleggen in een database of verzenden via een bericht of service”, zegt Mols. “Het AFD zorgt daarbij voor eenduidigheid en uniformiteit in gebruik. Migratie naar de nieuwe SIVI AFS standaard zal geleidelijk moeten gebeuren. Een overgang in een big bang-scenario is niet realistisch.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.